DAMIBA

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • increase font size
 • Default font size
 • decrease font size

Medical

E-mail Print PDF

 

RAK DOJKE

Prenešeno iz informativne brošure Ministarstva Zdravlja Srbije:

"Iako se rak dojke može javiti u bilo kojoj životnoj dobi osoba ženskog pola, verovatnoća njegovog pojavljivanja raste sa godinama starosti, da bi najvecu učestalost pokazao kod osoba starijih od četrdeset godina. Primećeno je da se rak dojke češće javlja kod žena čiji su najbliži srodnici (majka, sestra, baka) bolovali od ove bolesti, ali i da je bolest češća kod žena koje su koristile substitucionu hormonsku terapiju ili nisu radjale odnosno imale prvi porodjaj posle tridesete godine života. Pored toga, znatan broj žena obolelih od raka dojke nema nijedan faktor rizika.

Rak dojke spada u grupu malignih bolesti koje ako se otkriju u ranoj fazi bolesti mogu biti potpuno izlečene. Zbog toga je od izuzetne vežnosti preduzeti mere koje pomažu u njegovom ranom otkrivanju. Posle dvadesete godine života svaka devojka, žena treba jedanput mesečno (10.dana od menstrualnog ciklusa) da obavi samopregled dojki prema uputstvu koje se može naći u nizu popularnih brošura ili može biti obučena od strane svog izabranog lekara. Izražena asimetrija dojki, pojava čvorića, promena boje kože dojke i promena njenog reljefa, pojava sekreta iz bradavice su razlozi zbog kojih žena treba da se obrati lekaru. Iako se najčešće radi o promenama na dojkama koje za osnovu nemaju malignu bolest, lekar je taj koji treba da donese takvu procenu.
Jedanput u godinu dana žena treba da pregled dojke poveri svom lekaru, obično kada ide kod ginekologa. Posle tridesete godine života pregled dojke se može obavljati ultrazvučnom metodom, a posle četrdesete godine života momografski pregled treba obaviti jedanput na svake dve godine, uvek posle kliničkog pregleda lekara. Naravno da osobe kod kojih su dijagnosticirane razne promene na dojkama treba da imaju režim pregleda kako je savetovao lekar, kao što osobe čiji su najbliži srodnici bolovali od ove bolesti treba da imaju metodologiju pregleda definisanu od strane lekara specijaliste."

 

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je poceo sa radom uzorni dijagnosticki centar 'DAMIBA MEDICAL' - specijalisticka radiološka ordinacija.

Nalazimo se u ulici Kralja Milutina 46-48, u blizini Klinickog Centra Srbije u Beogradu.

(www.http://damibamedical.com)

 

 

DAMIBA Trade d.o.o. je zvanični zastupnik kompanije IMS, iz Bolonje u Italiji. Kompanija IMS vec 40 godina bavi se isključivo proizvodima vezanim za problem raka dojke, mamografskom dijagnostikom.
Budući da se radi o specijalizovanoj kompaniji koja se bavi samo ovim proizvodima, sva ulaganja u istraživanje i razvoj usmerena su na unapredjenje same tehnologije dijagnostike raka dojke.

Danas IMS u svom osnovnom proizvodnom programu nudi seledeće uredjaje iz serije GIOTTO mammopraphy diagnostics:

 • GIOTTO IMAGE M -analogni dijagnostički uredjaj za mamografiju
 • GIOTTO IMAGE SRA -analogni dijagnostički uredjaj za mamografiju sa predispoziciojom za stereotaksičnu biopsiju
 • GIOTTO IMAGE 3D (Full Field Digital Mammography) -digitalni mamografski uredjaj sa predispozicijom za digitalnu biopsiju; a-Se detektor 18x24
 • GIOTTO IMAGE 3DL (Full Flield Digital Mammography) -digitalni mamografski uredjaj sa predispozicijom za digitalnu biopsiju – a-Se detektor 24x30
 • RWS-FP i RWS-FP-S -radna stanica za čitanje i analizu snimaka dijagnostike dojke
 • BIOPSY DIGIT-S i BIOPSY DIGIT-SL (Full Field Digital Stareotactic System) -atomatska motorizovana jedinica za biopsiju u standradnom i prono položaju.
 • CONFIRM X – nezavisna digitalna X-ray jedinica za analizu izvadjenih tkivnih uzoraka

i kao nesto novo i posebno na trzistu:

 • GIOTTO-TOMO (Full Field Digital Tomosynthesis and Mamography unit) - digitalni uredjaj za tomosintezu (DBT) sa posebnim karakteriskama u novoj tehnologiji digitalne tomosinteze uljučujući tehnologiju DBT, FFDM i Sterotaksičnu digitalnu biopsiju (standard+prono) u jednom jedinstvenom uredjaju.

Bliže informacije u vezi ovih proizvoda, teorije i novih tehnologija u domenu dijagnostike raka dojke možete da vidite u prilozima na ovoj web prezentaciji ili na stranici proizvodjaca www.imsitaly.com .

Procitajte i dalje:

GIOTTO IMAGE – FFDM – digitalni mamografski uredjaj

DIGITALNA TOMOSINTEZA DOJKE- DBT (digital breast tomosynthesis)

BIOPSIJA – DIGITALNA BIOPSIJA

MAMOGRAFIJA

POLOVNI MEDICINSKI UREDJAJI – POLOVNI MAMOGRAFI

 

 

Preuzmite elektronske materijale:

Kontakt formular - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

AKTUELNO

BU MEDICAL

BU INFRARED

You are here Delatnosti BU MEDICAL