DAMIBA

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size

O nama

E-mail Print PDF

PREZENTACIJA PREDUZEĆA


Sadašnja pozicija preduzeća DAMIBA trade d.o.o. je rezultat dugogodišnjeg zalaganja u smislu postizanja visokog nivoa kompetentnosti i stručnosti u radu sa visokim tehnologijama.

2002. godine, fenomen termovizije na našim prostorima bio je potpuno nepoznat. Samo nekolicina inženjera i stručnjaka imalo je osnovna znanja iz ove oblasti. Uz podršku menadžera kompanije FLIR iz SAD i sa ogromnim entuzijazmom počinjemo aktivnosti promocije ove tehnologije kod nas. Osniva se Damiba trade d.o.o. sa ciljem promocije i komercijalizacije termovizijskih kamera ove renomirane kompanije.

Damiba po svom osnivanju pocinje veliku bitku za promociju i edukaciju tržista, stavljajući ekonomske ciljeve u drugi plan. Bilo je potrebno prevashodno edukovati tržište koje je bilo više od decenije pod embargom dok je infracrvena tehnologija ubrzano napredovala. Nakon godinu dana intenzivnog rada i prezentacija pojavljuju se prvi klijenti i počinje prva komercijalizacija infracrvenih kamera kod nas. Taj period smo iskoristili za stručno usavršavanje sopstvenog kadra u smislu međunarodno priznatih termografskih sertifikacija.

U međuvremenu, sve većom spoznajom tehnologije infracrvene termografije pojavila se potreba za snimanjem i termografskim ispitivanjem postrojenja i naš tim je spremno dočekao nove poslovne izazove. Od 2006. godine Damiba kontinuelno pruža usluge termografskih ispitivanja prema ISO 17025:2006 standardu u različitim industrijskim, građevinskim, naučnim i ostalim specifičnim sektorima. Snimanja vrši visoko stručni i medjunarodno sertifikovani kadar kamerama Damibe, koje su regularno kalibrisane u laboratorijama proizvodjača. Danas Damiba ima zavidno iskustvo u pružanju termografskih usluga. Refenrenc lista usluga sa renomiranim imenima klijenata predstavlja ogledalo visokog nivoa know-how.a u našem preduzeću.

Dalja edukacija tržišta i spoznaja IC tehnologije, dovodi do interesovanja velikih kompanija za stručnim usavršavanjem sopstvenog kadra. Kompanije koje su među prvima nabavile IC opremu uvidele su potrebu za proširenjem sopstvenog know-how.a i saopštavaju nam svoje potrebe za usavršavanjem sopstvenog kadra. Damiba pokreće prve kurseve kod nas, ITC- level I – Infrared training centra, američke renomirane akademije za infracrvenu termografiju.  U početku učestvujemo u organizaciji kurseva u inostranstvu, a od 2008. godine organizujemo kurseve na srpskom jeziku kod nas sa svom pratećom literaturom, laboratorijom i stručnim prevodima. Kurseve drže ITC level II i III, sertifikovani predavači iz inostranstva i iz zemlje. Do danas Damiba je obučila preko 100 inzenjera i stručnjaka iz naše i zemalja u okruženju.

Zbog svoje stručnosti i profesionalnosti dobili smo mogućnost za proširenje sopstvenih delatnosti na nove segmente koji nisu u međusobnoj vezi, na nove izazove koje nismo želeli da odbijemo i koji smo odlučno prihvatili. Damiba trade diversifikuje svoje poslovanje kroz sledeće poslovne jedinice:

Infrared business unit – zastupanje kompanije FLIR, komercijalizacija IC opreme visokih performansi. Specilistički kursevi u domenu infracrvene termografije i termovizije prema protokolu ITC. Pružanje profesionalne usluge termografskog ispitivanja. U okviru Infrared poslovne jedinice Damiba se bavi i zastupanjem i prodajom specijalne opreme dvostruke namene i naoružanjem. Za tu delatnost preduzece poseduje sve zakonski propisane dozvole.

Medical business unit – zastupanje kompanije IMS iz Bolonje u Italiji; proizvodi iz oblasti dijagnostike dojke - mamografije, Giotto Image (FFDM) i kao najnovije, digitalna Tomosinteza (DBT) Giotto Tomo. Navedeni uređaji, zajedno sa jedinicama za digitalnu biopsiju, već su uspešno instalirani u našim bolnicama.

U okviru ove poslovne jedinice , posluje uzorni dijagnosticki centar DAMIBA MEDICAL za rano otkrivanje karcinoma dojke, koji je ujedno i show room za opremu Giotto.

 

Railway business unit - zastupanje italijanskih kompanija VAIACAR SpA iz Breše i SOREMA SpA iz Aleksandrie u domenu specijalne građevinske opreme za rekonstrukciju i konstrukciju novih želeničkih koloseka. Naše mašine već su prisutne na najvažnijim železničkim gradilištima u Srbiji.

Takodje, Damiba je zastupnik poznatog proizvođaca železničke opreme za signalizaciju i lasersku dijagnostiku koloseka i kontaktne mreže, grupacije MERMEC SpA iz Barija u Italiji.

 

Consulting business unit – saradnja sa partnerima iz inostranstva na međunarodnim ugovorima, kojima pružamo odgovarajuću lokalnu podršku pri uvozu i instalaciji opreme i usluge prateće obuke.

Usluge marketinške analize i pronalaženja lokalnih partnera u specifičnim proizvodnim oblastima.


Damiba trade d.o.o. je danas jedno moderno preduzeće orientisano na klijente, visoku tehnologiju i stručni kadar. Sama priroda posla zahteva od našeg kadra konstantan, ne samo poslovni odnos sa klijentima. Naši klijenti često postaju i nasi partneri i prijatelji.


Damiba trade d.o.o. u stručnim krugovima vec je ostvarila svoj zapažen imidz profesionalnosti i jedan od najvažnijih ciljeva jeste da se taj imidz i dalje unapredjuje. Zato ćemo i ubuduce da negujemo isti pristup i entuzijazam koji nas je doveo do pozicije koju imamo danas.

Rukovodstvo

AKTUELNO

BU INFRARED

You are here O nama