About Our Construction Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat consectetur eu sapien eget, rhoncus consectetur sem.

What We Do

Building Construction

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

Building Repairs

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

Custom Design

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

Damiba trade

Sadašnja pozicija preduzeća DAMIBA trade d.o.o. je rezultat dugogodišnjeg zalaganja u smislu postizanja visokog nivoa kompetentnosti i stručnosti u radu sa visokim tehnologijama.

  1. godine, fenomen termovizije na našim prostorima bio je potpuno nepoznat. Samo nekolicina inženjera i stručnjaka imalo je osnovna znanja iz ove oblasti. Uz podršku menadžera kompanije FLIR iz SAD i sa ogromnim entuzijazmom počinjemo aktivnosti promocije ove tehnologije kod nas. Osniva se Damiba trade d.o.o. sa ciljem promocije i komercijalizacije termovizijskih kamera ove renomirane kompanije.

Damiba po svom osnivanju pocinje veliku bitku za promociju i edukaciju tržista, stavljajući ekonomske ciljeve u drugi plan. Bilo je potrebno prevashodno edukovati tržište koje je bilo više od decenije pod embargom dok je infracrvena tehnologija ubrzano napredovala. Nakon godinu dana intenzivnog rada i prezentacija pojavljuju se prvi klijenti i počinje prva komercijalizacija infracrvenih kamera kod nas. Taj period smo iskoristili za stručno usavršavanje sopstvenog kadra u smislu međunarodno priznatih termografskih sertifikacija.

U međuvremenu, sve većom spoznajom tehnologije infracrvene termografije pojavila se potreba za snimanjem i termografskim ispitivanjem postrojenja i naš tim je spremno dočekao nove poslovne izazove. Od 2006. godine Damiba kontinuelno pruža usluge termografskih ispitivanja prema ISO 17025:2006 standardu u različitim industrijskim, građevinskim, naučnim i ostalim specifičnim sektorima. Snimanja vrši visoko stručni i medjunarodno sertifikovani kadar kamerama Damibe, koje su regularno kalibrisane u laboratorijama proizvodjača. Danas Damiba ima zavidno iskustvo u pružanju termografskih usluga. Refenrenc lista usluga sa renomiranim imenima klijenata predstavlja ogledalo visokog nivoa know-how.a u našem preduzeću.

Dalja edukacija tržišta i spoznaja IC tehnologije, dovodi do interesovanja velikih kompanija za stručnim usavršavanjem sopstvenog kadra. Kompanije koje su među prvima nabavile IC opremu uvidele su potrebu za proširenjem sopstvenog know-how.a i saopštavaju nam svoje potrebe za usavršavanjem sopstvenog kadra. Damiba pokreće prve kurseve kod nas, ITC- level I – Infrared training centra, američke renomirane akademije za infracrvenu termografiju.  U početku učestvujemo u organizaciji kurseva u inostranstvu, a od 2008. godine organizujemo kurseve na srpskom jeziku kod nas sa svom pratećom literaturom, laboratorijom i stručnim prevodima. Kurseve drže ITC level II i III, sertifikovani predavači iz inostranstva i iz zemlje. Do danas Damiba je obučila preko 100 inzenjera i stručnjaka iz naše i zemalja u okruženju.

Zbog svoje stručnosti i profesionalnosti dobili smo mogućnost za proširenje sopstvenih delatnosti na nove segmente koji nisu u međusobnoj vezi, na nove izazove koje nismo želeli da odbijemo i koji smo odlučno prihvatili. Damiba trade diversifikuje svoje poslovanje kroz sledeće poslovne jedinice:

Infrared business unit – zastupanje kompanije FLIR, komercijalizacija IC opreme visokih performansi. Specilistički kursevi u domenu infracrvene termografije i termovizije prema protokolu ITC. Pružanje profesionalne usluge termografskog ispitivanja. U okviru Infrared poslovne jedinice Damiba se bavi i zastupanjem i prodajom specijalne opreme dvostruke namene i naoružanjem. Za tu delatnost preduzece poseduje sve zakonski propisane dozvole.

Medical business unit – zastupanje kompanije IMS iz Bolonje u Italiji; proizvodi iz oblasti dijagnostike dojke – mamografije, Giotto Image (FFDM) i kao najnovije, digitalna Tomosinteza (DBT) Giotto Tomo. Navedeni uređaji, zajedno sa jedinicama za digitalnu biopsiju, već su uspešno instalirani u našim bolnicama.

U okviru ove poslovne jedinice , posluje uzorni dijagnosticki centar DAMIBA MEDICAL za rano otkrivanje karcinoma dojke, koji je ujedno i show room za opremu Giotto.

 

Railway business unit – zastupanje italijanskih kompanija VAIACAR SpA iz Breše i SOREMA SpA iz Aleksandrie u domenu specijalne građevinske opreme za rekonstrukciju i konstrukciju novih želeničkih koloseka. Naše mašine već su prisutne na najvažnijim železničkim gradilištima u Srbiji.

Takodje, Damiba je zastupnik poznatog proizvođaca železničke opreme za signalizaciju i lasersku dijagnostiku koloseka i kontaktne mreže, grupacije MERMEC SpA iz Barija u Italiji.

 

Consulting business unit – saradnja sa partnerima iz inostranstva na međunarodnim ugovorima, kojima pružamo odgovarajuću lokalnu podršku pri uvozu i instalaciji opreme i usluge prateće obuke.

Usluge marketinške analize i pronalaženja lokalnih partnera u specifičnim proizvodnim oblastima.

Damiba trade d.o.o. je danas jedno moderno preduzeće orientisano na klijente, visoku tehnologiju i stručni kadar. Sama priroda posla zahteva od našeg kadra konstantan, ne samo poslovni odnos sa klijentima. Naši klijenti često postaju i nasi partneri i prijatelji.

Damiba trade d.o.o. u stručnim krugovima vec je ostvarila svoj zapažen imidz profesionalnosti i jedan od najvažnijih ciljeva jeste da se taj imidz i dalje unapredjuje. Zato ćemo i ubuduce da negujemo isti pristup i entuzijazam koji nas je doveo do pozicije koju imamo danas.

Rukovodstvo

Only the Best

9

Eco Friendly Construction

Donec sollicitudin molestie malesuada. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Donec rutrum
9

The Newest Technology Repairs

Donec sollicitudin molestie malesuada. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Cras ultricies ligula sed
9

High Quality Construction Management

Donec sollicitudin molestie malesuada. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Cras ultricies ligula sed

Years Established

Completed Projects

Field Workers

Office Staff

“Suspendisse neque erat, imperdiet ac non, sollicitudin accumsan lacus. Vestibulum ac ex rutrum, pellentesque purus et, lacinia mi. Nullam maximus lectus libero.”
John Smith – Divi Corner